We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

DUIJF

by DUIJF

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €7.50 EUR  or more

     

1.
2.
3.
4.
Orion 04:15
5.
6.
Schilder 03:42
7.
Hieronymus 05:16
8.
Fortuna 04:03
9.
10.

about

Mathijn den Duijf: audiofiel, muzikant, tekstdichter, muziekwetenschapper, producer en mede- grondlegger van het befaamde Kytopia.

Het laboratorium van Den Duijf bestaat uit een wirwar van kabels, soldeerbouten, printplaten, lagen op lagen beschreven plakband en stapels papier vol verdwaalde arrangementen en aantekeningen. Overal staan, liggen en hangen instrumenten, microfoons, wetenschappelijke boeken en slingeren er grote rollen magneetband rond. Als een ware mastodont verrijst uit deze ogenschijnlijke chaos een ouderwetse vierentwintig sporen, twee inch tape-recorder uit de jaren zeventig: nog meer knopjes, nog meer draadjes. Ondertussen zet Den Duijf, de rust zelve, een kopje Italiaanse espresso.

Ofschoon Den Duijf erg druk was met het produceren en begeleiden van succesvolle projecten als Kapok, Kyteman en Kytecrash, besloot hij plek in zijn agenda vrij te maken om als een verstrooide professor te kunnen experimenteren met zijn muzikale hersenspinsels. Dit alles heeft geleid tot het ontstaan van zijn titelloze debuut DUIJF. Een Nederlandstalig album met snippers Italiaans. In zijn geheel geschreven en gearrangeerd door Den Duijf zelf. Toch is er voor zijn kleine leger aan muzikanten altijd ruimte om te improviseren.

DUIJF is opgestaan van zijn stoel en heeft de deuren van zijn laboratorium opengegooid. Zijn muziek zal stromen!

credits

released June 6, 2015

license

all rights reserved

tags

about

Bastaard Platen Tilburg, The Netherlands

Het in Tilburg gevestigde “Bastaard Platen” is het onafhankelijke platenlabel van Mathijs Leeuwis en Jeroen Kant. Gericht op kwaliteitsacts die zich in een niche bevinden: Nederlandstalige artiesten met teksten die er wél toe doen.

contact / help

Contact Bastaard Platen

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like DUIJF, you may also like: